marți, 30 decembrie 2014

Recomandarile zilei, pentru trecerea dintre ani

Dupa scurta vacanta de Craciun de la Turda, am ajuns aseara la Bucuresti unde am gasit troiene de zapada si o neobisnuita liniste. Cred ca linistea e datorata tot zapezii care mai atenueaza din sunetele tipice ale orasului si poate si faptului ca multi bucuresteni sunt plecati in perioada asta. Includ si doua poze, privelistea de la balconul nostru, peisaj care nu poate decat sa ma bucure.


De fapt dorisem sa scriu aceasta postare ca sa va recomand un film si o sceneta potrivite cu aceasta perioada si cu toata zapada care a cazut - Visul unei nopti de iarna si Noi seara nu mancam.
Cred ca Visul unei nopti de iarna poate fi incadrat la categoria pieselor de teatru TV, fiind filmat doar in interior si cu doar cateva schimbari de decor, dar nu asta conteaza. Este vorba despre o poveste de iubire, redata cu umor, despre snobism si simtul realitatii si despre arta de a trai frumos. E un clasic, filmat alb-negru, cu Florin Piersic si Rodica Mandache. Piersic a fost intr-adevar un barbat foarte chipes si este un actor talentat, iar Rodica Mandache este in acest rol o dulceata de fata, rol care de altfel a si facut-o cunoscuta si apreciata de publicul larg. Toata povestea se petrece chiar in noaptea de revelion, intr-o atmosfera idilica, de buna stare si de savoir-vivre.


A doua sceneta pe care v-o recomand, Noi seara nu mancam, este o sceneta umoristica, de prin anii 70, care te va face sa razi cu gura pana la urechi, bineinteles daca iti place de Tamara Buciuceanu. Actiunea se petrece tot in cadrul sabatorilor de iarna, nu e clar exact cand, dar sunt sigura ca veti regasi o similaritate intre personajul principal si unele persoane cunoscute voua.


La Multi Ani 2015!

Un comentariu: